✔گزارش مجمع عمومی عادی سالانه شرکت پتروشیمی زاگرس 👇


مجمع عمومی عادی سالانه شرکت پتروشیمی زاگرس با حضور بیش از ۹۱درصد از سهامداران و با ریاست آقای مهندس عزیزی در سالن همایشهای هتل قلب بیمارستان شهید رجائی برگزار شد. در ابتدای مجمع آقای میراحمدی مدیرعامل شرکت به ارائه گزارش هیئت مدیره پرداختند که مهمترین بخشهای آن به شرح زیر می‌باشد:

ظرفیت تولید متانول جهان در سال ۲۰۱۸ با ۵درصد افزایش نسبت به سال قبل، در حدود ۱۳۹میلیون تن و میزان تولید در این سال با ۱۱درصد افزایش در حدود ۹۸میلیون تن متانول بوده است. میزان تجارت جهانی متانول نیز در این سال با ۲درصد افزایش در حدود ۲۷میلیون تن بوده است.

در منطقه خاورمیانه در سال ۲۰۱۸ ظرفیت تولید ۱۶.۴میلیون تن و مقدار تولید ۱۵.۲میلیون تن و تجارت جهانی در حدود ۱۲میلیون تن بوده است. عربستان با سهم ۴۵درصدی بزرگترین تولید کننده و ایران با سهم ۳۱درصدی دومین تولید کننده متانول در خاورمیانه محسوب می‌شود. البته با راه اندازی واحدهای پتروشیمی کاوه، مرجان و بوشهر سهم ایران در خاورمیانه به نزدیکی عربستان خواهد رسید.

شرکت پتروشیمی زاگرس با ظرفیت تولید ۳.۳میلیون تن و با سهم ۲.۴درصدی چهارمین تولید کننده بزرگ متانول جهان می‌باشد. میزان تولید شرکت در سال ۹۷ در حدود ۲.۹میلیون تن و ۳درصد از کل تولید جهانی بوده است. تولید کمتر از ظرفیت به دلیل اوورهال و تعمیرات اساسی در سه‌ماهه ابتدایی سال گذشته بوده است. پیش بینی می‌شود میزان تولید و فروش شرکت در سال جاری در محدوده ظرفیت اسمی قرار بگیرد. شرکت دارای ۴تانک ذخیره سازی متانول به ظرفیت کل حدودا ۲۰۰هزار تن می‌باشد.

از مجموع ۲.۹میلیون تن تولید متانول شرکت در حدود ۲.۸میلیون تن و بیش از ۹۶درصد از آن به بازارهای جهانی صادر شده است. بیش از ۸۲درصد از صادرات شرکت به چین، ۱۱درصد به هند و مابقی به سایر کشورها بوده است. کشور تایلند در سال گذشته به بازارهای هدف شرکت اضافه شده است. همچنین شرکت سهم ۱۱درصدی از کل تجارت جهانی متانول را در اختیار دارد.

در سال گذشته فروش صادراتی شرکت بیش از ۹۴۳میلیون دلار بوده و در حدود ۷۳۶میلیون دلار ارز به کشور وارد شده است که تاثیر بسزایی در تامین ارز مورد نیاز کشور داشته است و از این بابت شرکت پتروشیمی زاگرس مورد تشویق بانک مرکزی قرار گرفته و با توافقات اولیه انجام شده احتمال دارد ۳۰درصد از فروش شرکت در سال جاری از عرضه در سامانه نیما معاف شود و شرکت بتواند این بخش از درآمدهای ارزی را برای خرید قطعات و تجهیزات استفاده کند.

هزینه های حمل که در سالهای اخیر در یک روند کاهشی به ۳۴دلار در هر تن رسیده بود در سال گذشته باتوجه به شرایط تحریمها به صورت میانگین ۳۹دلار و برای آخرین محموله های شرکت در حدود ۴۵-۵۰ دلار بوده است. ولی نرخهای فروش شرکت بدون تخفیف و در فروشهای قراردادی ۲.۳درصد و در فروشهای نقدی ۱.۴درصد بالاتر از نرخهای مندرج در نشریات بین المللی بوده است.

مهترین چالشهای آتی شرکت صعوبت در تامین قطعات یدکی و کاتالیست، محدودیتهای جدی در انتقال ارز و عملیات بانکی، فزونی عرضه بر تقاضا و نوسانات نرخ خوراک مصرفی می‌باشد. هر چند شرکت در سالهای گذشته با نظر هیئت مدیره نسبت به خرید قطعات یدکی و کاتالیست برای ۲-۳ سال آینده اقدام کرده است و در کوتاه مدت مشکلی از این بابت وجود ندارد.

در رابطه با اختلاف حسابها با پتروشیمی مبین نیز گفته شد که این موضوع در سالهای گذشته از طریق مراجع قانونی پیگیری شد و باتوجه به داشتن انحصار پتروشیمی مبین در منطقه، حل و فصل آن به شورای رقابت واگذار شد. بعد از ورود شورای رقابت طی مذاکراتی با شرکت مبین برای نرخ خدمات یوتیلیتی سالهای ۹۵-۹۶ به توافق رسیدیدم که مبلغ آن در حدود ۸۰میلیارد تومان کمتر از ذخایر در نظر گرفته می‌باشد. البته این مبلغ برای اختلاف حساب دیگری با مبین تهاتر خواهد شد. برای سال ۹۷ و سال ۹۸ هنوز شورای رقابت نظر نهایی خود را اعلام نکرده است ولی شرکت اولا محاسبه بصورت ارزی را قبول ندارد و دوما نرخ ارز مورد قبول شرکت همان نرخ رسمی بانک مرکزی و ۴۲۰۰ تومانی می‌باشد.

در پایان مجمع تقسیم سود ۱۴۶۰ تومان به ازای هر سهم را مصوب کرد. همچنین پاداش هیئت مدیره ۵۵۰میلیون تومان ناخالص و حق حضور اعضای هیئت مدیره ۱۷میلیون ریال برای برگزاری حداقل یک جلسه در ماه تعیین شد.

محمدداود فصاحت تحلیلگر کارگزاری بورس بیمه ایران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *