امروز موعد اولین عرضه اولیه سال ۹۸ : آیا خرید عرضه اولیه تاصیکو با ارزش است؟!

شرکت سرمایه‌گذاری صدر تامین با سرمایه ۲ هزار میلیارد تومانی روز دوشنبه ۹ اردیبهشت به عنوان اولین عرضه اولیه در سال ۹۸ به روی تابلو بورس می‌رود.

شرکت سرمایه‌گذاری صدرتامین در نماد معاملاتی “تاصیکو” دوشنبه ۹ اردیبهشت برای نخستین بار در دامنه قیمتی ۲۰۵ تا ۲۲۰ تومان عرضه خواهد شد. آن‌گونه که در اطلاعیه آورده شده است در این عرضه اولیه به هر کد حقیقی یا حقوقی ۷۰۰۰ سهام تعلق خواهد گرفت؛ که در این صورت حداکثر نقدینگی لازم جهت شرکت در عرضه‌اولیه ۱,۵۴۰,۰۰۰ و حداقل ۱,۴۳۵,۰۰۰ تومان خواهد بود. با فرض آن‌که در عرضه اولیه روز دوشنبه ۳۴۰ هزار کد مشارکت داشته باشند به هر کدام حدود ۱,۳۰۰,۰۰۰ تومان اختصاص پیدا خواهد کرد. با توجه به شرایط مطلوبی که از این شرکت در ادامه آورده شده است برای به دست آوردن سهام مورد نظر در سقف قیمتی سفارش گذاشته تا حداکثر تعداد اختصاص یافته را دریافت کنید.

تفاوت هلدینگ و شرکت سرمایه‌گذاری

هلدینگ‌ها دسته‌ای از شرکت‌ها هستند که به قصد اداره مستقیم شرکت‌های زیرمجموعه به خرید یا سرمایه‌گذاری در سهام آنها اقدام می‌کنند. اما شرکت‌های سرمایه‌گذاری طبق تعریف و بنابر قاعده رایج علاقه‌ای به حضور در اداره شرکت‌های زیرمجموعه ندارند و بدون تعصب با داد و ستد مداوم سهام شرکت‌های حاضر در سبد دارایی خود برای سهامداران خود سود می‌سازند.

تاصیکو از کجا آغاز به کار کرد؟

 شرکت سرمایه‌گذاری صدرتامین در سال ۱۳۷۸ با سرمایه ثبتی ۱۰۰ میلیون تومان، تحت پوشش شرکت سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی(شستا) به عنوان یکی از هلدینگ‌های تخصصی در حوزه کاشی و سرامیک در قالب سهامی خاص تاسیس شد. پس از گذشت ۱۰ سال از تاسیس این شرکت با توجه به چشم‌انداز مورد نظر شستا وورد به حوزه صنعت کانی‌های فلزی و غیرفلزی هم به کار مجموعه صدرتامین اضافه شد. گفتنی است معدن و صنایع وابسته به آن حاشیه سود بسیار مناسبی نسبت به سایر صنایع دارد و تداوم رشد آن همواره در ایران و جهان قابل ملاحظه است.

نکات با اهمیت “تاصیکو”:

– سرمایه شرکت ۲۰۰۰ میلیارد تومان است که ۹۰ درصد آن متعلق به شستا و ۱۰ درصد متعلق به صبا تامین است . صبا تامین یکی دیگر از ۷ مجموعه تخصصی از هلدینگ شستا است .

– “تاصیکو” در ۳ حوزه کاشی و سرامیک و صنایع وابسته ، کانی های غیر فلزی و کانی های فلزی فعالیت دارد .

– در حوزه کاشی و سرامیک ۲ درصد کاشی و سرامیک و ۱۲.۷ درصد لعاب کشور را تولید می کند .

– در حوزه کانی های غیر فلزی ۶۸.۲ درصد کائولن فرآوری شده ، ۸۷ درصد سولفات سدیم ، ۱۸.۶درصد نمک خوراکی ،‌۶۱.۵ درصد پشم شیشه و ۵ درصد ایزوگام و ۱۷ درصد نسوز کشور را تولید می کند .

– در کانی های فلزی ۴۳.۱ درصد مس نورد و اکستروژن و ۴۷ درصد کنسانتره زغال کک شو کشور را تولید می کند .

– طبق چشم انداز اعلامی، دسترسی به ۱۵ درصد بازار رده اول و دوم در بخش معادن و فرآوری سنگ آهن و تولید فولاد، رده اول و دوم در بخش معادن و فرآوری مس ، طلا، ذغالسنگ، باریت و سرب و روی، اکسید منیزیم از طریق سرمایه گذاری در صنایع معدنی و فلزی حداقل به ۱۰ هزار میلیارد تومان طی سال های ۹۴-۹۷ است به نحوی که ارزش بهای تمام شده سرمایه گذاری ۱۰ هزار میلیارد تومانی و ارزش روز سرمایه گذاری در پایان دوره به ۳۱٫۵ هزار میلیارد تومان برسد.

تحقق این چشم انداز بستگی به عوامل مهمی همچون رونق بازار سرمایه، تامین منابع مالی مورد نیاز برای طرحها وپروژه های توسعه ای و . . . دارد.

– سود انباشته شرکت در ۳۰ آبان سال گذشته به ۹۶۹ میلیارد تومان بالغ می شود که با سرمایه ۲ هزار میلیارد تومانی حدود ۴۸ تومان هر سهم خواهد بود.

– عمده بهای تمام شده شرکتهای غیر بورسی شرکت زغال سنگ پرورده طبس است که ۵۹۰ میلیارد تومان از ۷۴۲ میلیارد تومان بهای تمام شده غیر بورسی را تشکیل می دهد . ۶۸ درصد این شرکت متعلق به “تاصیکو” است و به تنهایی ۴۷ درصد زغال کشور را تولید می کند . این شرکت با شرکت بورسی فرآوری زغال سنگ پروده طبس با نماد “کپرور” ، تشابه اسمی دارد .

– فولاد اکسین خوزستان ، لوله سازی اهواز ، لوله سازی ماهشهر ، معادن  طلای کردستان ، صنایع سرم آرا ، توسعه معادن پارس تامین از سایر شرکتهای مهم خارج بورسی هستند که در آینده می توانند در سودآوری شرکت موثر باشند .

تهدیدها و فرصت‌ها

همانند بسیاری از شرکت‌ها بازگشت تحریم‌های اقتصادی، افزایش نرخ ارز و افزایش هزینه‌های مرتبط با مولفه‌های تولیدی از جمله عواملی است که می‌تواند به عنوان یک تهدید برای “تاصیکو” قلمداد شود. در کنار مولفه‌های کلی کاهش نرخ تعرفه واردات سبد محصولات، و واردات بی‌رویه سبد محصولات هلدینگ دو عاملی هستند که شرکت را تهدید می‌کنند.

از طرفی امکان به‌کارگیری پتانسیل‌های داخلی موجود در حوزه‌های صنعتی و تکنولوژی، امکان سرمایه‌گذاری در طرح‌های معدنی و اقتصادی سایر کشورها، امکان تکمیل زنجیره ارزش شرکت‌های تابعه و امکان توسعه صادرات به کشورهای دوست و همسایه از جمله فرصت‌ها به شمار می‌روند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *