✔تغییرات قیمتی بازارهای جهانی در هفته ای که گذشت 👇

بازارهای جهانی با وجود آنکه آغاز چندان جالبی نداشتند اما در روزهای پایانی هفته بواسطه رسیدن برخی اخبار مثبت موفق شدند روند متفاوتی را به نمایش بگذارند. در ادامه نگاهی به اخبار تاثیرگذار در رشد بازارها خواهیم داشت:

* آقای پاول، رییس فدرال رزرو در مجلس آمریکا گفت: چندان به داده های مطلوب اشتغال ماه گذشته خوشبین نبوده و ریسک اقتصادی همچنان بالا بوده و خبری هم از تورم نیست. این موضوع باعث شده تا بازار به کاهش نرخ بهره امیدوار شده و دلار نزولی شود.

* آمار هزينه‌هاى تورمى بخش مصرف كننده (CPI) در آمریکا منتشر شد: شاخص تورم ماهانه در سطح قبلی خود یعنی  ۰٫۱% باقی ماند. همچنین تورم خالص ماهانه اندکی فراتر از انتطارات توانست به ۰٫۳% برسد. تورم سالانه نیز همانند انتظارات به ۱٫۶% رسید و نسبت به ماه June با افت مواجه شد. تورم خالص سالانه با ۰٫۱% رشد به ۲٫۱% رسید. با توجه به اینکه طبق آمار منتشره شاهد رونق تورمی محسوسی نبودیم لذا دلیلی برای افزایش نرخ بهره در شرایط فعلی وجود ندارد و انتطارات برای كاهش نرخ بهره آمريكا قوت بیشتری گرفته است. (کامودیتی‌ها با نرخ بهره آمریکا رابطه معکوس دارند)

* آمار صادرات و واردات و تراز تجاری چین اعلام  شد: صادرات نسبت به ماه گذشته با افت ۱٫۳ درصدی مواجه شده است. واردات نیز نسبت به ماه گذشته با افت ۷٫۳ درصدی روبرو شده است. با توجه به آمار صادرات و واردات نهایتا تراز تجاری این کشور به ۵۰٫۹۸ میلیارد دلار رسید که نسبت به ماه گذشته و همچنین نسبت به پیش بینی افزایش خوبی یافته است.

* لرى كودلاو (مشاور تجارى كاخ سفيد) گفت: ديدارهاى موفق و سازنده اى با طرف‌هاى چينى داشتيم اما اين كافى نيست. مشكلات بنيادى زيادى باقى مانده و ممكن است هيچوقت با چين به توافق تجارى نرسيم. آنها حاضر به ارائه تضمين حول تداوم خريد از محصولات كشاورزى آمريكا نيستند. آنها حتى خريد محصولات كشاورزي ما را شروع هم نكرده‌اند. فعلا دو طرف ميل به ديدارهاى رو در رو را ابراز كرده‌اند. وی همچنین گفت: فدرال رزرو بايد تمام افزايشى كه سال گذشته در نرخ بهره انجام داد (۰٫۵%) را كاملا پس بگيرد

نفت

قیمت نفت طی هفته گذشته به دلایلی نظیر کاهش ذخایر نفت آمریکا برای چهارمین هفته متوالی و تعطیلی تولیدکنندگان آمریکایی در خلیج مکزیک به دلیل وقوع طوفان افزایش یافت. تا روز پنجشنبه شرکت های نفتی فعال در خلیج مکزیک به دلیل احتمال وقوع طوفان باری، بیش از یک میلیون بشکه از تولید خود را کاهش داده اند.

پیش بینی شده که سرعت طوفان باری به ۱۱۹ کیلومتر در ساعت برسد. بانک ای ان زد در یادداشتی نوشت: «در حالی که طوفان در خلیج مکزیک تولید نفت را مختل کرده و ذخایر نفت آمریکا همچنان در حال کاهش است رشد قیمت نفت ادامه دارد.»

بر اساس اعلام انستیتوی نفت آمریکا، میزان ذخایر نفت خام این کشور در هفته منتهی به ۵ جولای برای چهارمین هفته متوالی به میزان ۹٫۵ میلیون بشکه کاهش داشته است. این رقم بیش از ۳ برابر کاهش ۳٫۱ میلیون بشکه ای مورد انتظار تحلیلگران است. ادوارد مویا، تحلیلگر بازار نفت در موسسه اوآندا در نیویورک گفت: «با توجه به اینکه هنوز امکان رویارویی نظامی تمام عیار وجود دارد، افزایش قابل توجه هزینه های بیمه‌ای موجب شده تا قیمت تمام شده نفت بالا برود.»

فلزات رنگین

فلزات رنگین در نیمه دوم هفته علاوه بر جبران افت روزهای ابتدایی، موفق شدند رشد محدودی را به نمایش بگذارند. عقب‌نشینی شاخص دلار و عواملی که در ابتدای این بخش اشاره شد، بیشترین تاثیر در بهبود قیمت‌ها را داشته است. داده‌های بلومبرگ نشان می‌دهد که شانس کاهش نرخ بهره دلار در نشست ماه جاری فدرال رزرو به محدوده ۵۰% رسیده است. این رقم چند هفته قبل تنها ۲۵% بود.

البته کماکان نگرانی از بابت کُند شدن اقتصاد جهانی به قوت خود باقیست و بعید است که رشد دامنه‌داری را در فلزات رنگین داشته باشیم. ضمن اینکه داده‌ها نشان می‌دهد که با وجود روند نزولی موجودی مس در سال ۲۰۱۹ میلادی، وضعیت طی ۲ هفته اخیر تغییر کرده و شاهد رشد ۶ درصدی موجودی ناشی از جهش قابل ملاحظه در انبارهای LME دنیا هستیم.

فولاد سنگ آهن

در حوزه سنگ‌آهن و فولاد هم وضعیت بد نیست. بازار کماکان نگران کمبود سنگ‌آهن است چراکه روند نزولی موجودی در بنادر چین و استرالیا ادامه دارد. در کشور چین موجودی طی ۳ ماه اخیر با افت ۱۷٫۸ درصدی به ۱۱۶ میلیون تن رسیده است. در استرالیا نیز موجودی بنادر با کاهش ۱۹٫۷ درصدی به ۶٫۱ میلیون تن رسیده است. بنابراین کاهش موجودی انبارها نرخ سنگ‌آهن را افزایش داده و همین عامل مانع از کاهش نرخ فولاد شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *