نگاهی بنیادی به مهمان فردای بورس #زپارس

شرکت ملی کشت و صنعت و دامپروری پارس ( #زپارس)، با سرمایه ثبت شده ۳۲۵٫۳ میلیارد ریال در محدوده دشت مغان در شمال استان اردبیل واقع شده است. محصولات شرکت به دو دسته زراعی و دامی تقسیم می شود که در بخش زراعی شامل انواع بذر ، خوراک دامی ، زیتون ، چوب و ذرت و در بخش دامی شامل شیر خام و فروش گوساله نر است.

ترکیب سهامداران شرکت به شرح زیر می باشد :
▪️شرکت سرمایه گذاری گروه توسعه ملی : ۳۹٫۹۹%
▪️ شرکت سهامی کشت و دامپروری مغان : ۳۹٫۹۹%
▪️ شرکت مدیریت طرح و توسعه آینده پویا : ۲۰%

شرکت در نظر دارد با توجه به ارزش افزوده بیشتر تولیدات بذری ، وزن این محصولات را در بودجه خود افزایش دهد. در حال حاضر به دلیل عدم ورود تکنولوژی و فناوری های مورد نیاز ، تولید بذر هیبرید که از کیفیت مطلوبی برای زارعین برخوردار است ، در داخل کشور تولید نمی شود. اما شرکت کشت و صنعت پارس با اخذ امتیاز تولید ذرت بذری ، در پی انتقال تکنولوژی تولید بذر کلزا ، ذرت ، سورگوم و آفتابگردان از کشور فرانسه می باشد که تا امروز بذر کلزا در زمستان ۱۳۹۶ وارد و تکثیر شده است. با توجه به موقعیت جغرافیایی شرکت و قرار گیری در منطقه دشت مغان و مجاورت با رودخانه ارس ، از نظر تامین منابع آبی خطری متوجه فعالیت های عملیاتی شرکت نمی باشد.

نرخ فروش محصولات زراعی شرکت بصورت نرخ تضمینی و اعلامی توسط وزارت جهاد و کشاورزی تعیین شده و بر اساس این نرخ به اتاق بازرگانی ، شرکت دانه های روغنی و تعاوني روستایی فروخته می شود. نرخ فروش شیر شرکت نیز بر مبنای نرخ پایه فروش شیر خام که در حال حاضر ۱۵۷۰ تومان بر هر کیلو تعیین شده است ، عمدتا به شرکت های تولید کننده محصولات لبنی مانند پگاه تبریز و ارومیه ، شرکت مغان و … فروخته می شود.

سه طرح توسعه با اهمیت در برنامه فعالیت شرکت وجود دارد :
▪️پروژه ۱۳۸۰ هکتاری : تجهیز ۱۳۸۰ هکتار از اراضی به سیستم نوین آبیاری ، که سطح سرمایه گذاری مورد نیاز ۴۲ میلیارد تومان می باشد و ۲۸ میلیارد تومان از محل کمک های فنی اعتباری ( دولتی ) و ۱۴ میلیارد تومان از محل تسهیلات تامین خواهد شد.
▪️پروژه ۳۰۷۰ هکتاری : تجهیز ۳۰۷۰ هکتار از اراضی به سیستم پمپاژ و آبیاری نوین به جای آبیاری نشتی
▪️احداث گاوداری شیری : احداث گاوداری ۵۰۰۰ راسی ، که در ۲ فاز و با سرمایه گذاری ۱۲۶ میلیارد تومانی اجرا خواهد شد.

پارس در سال ۱۳۹۵ و ۱۳۹۶ موفق به ثبت ۹۸٫۶ و ۱۲۲٫۷ میلیارد تومان درآمد عملیاتی و ۱۲٫۱ و ۱۶٫۵ میلیارد تومان سود خالص شده است که حاشیه سود خالص شرکت به ترتیب ۱۲٫۳۳% و ۱۳٫۴۴% بوده است . این افزایش عمدتا ناشی از رشد بیشتر درآمدها نسبت به هزینه های تولید و همچنین کاهش هزینه های مالی در مقابل افزایش سایر درآمدهای شرکت می باشد که موجب شده تا در سال ۱۳۹۶ موفق به تحقق ۵۰۷ ریال سود خالص به ازای هر سهم شود. این رقم در سال ۱۳۹۵ معادل ۳۷۴ ریال و در سال ۱۳۹۴ معادل ۸۷۱ ریال بوده است.

با توجه به افزایش نرخ محصولات دامی مانند شیر خام و همچنین روند حرکت شرکت به سمت فروش محصولات بذری با ارزش افزوده بیشتر ، و در مقابل رشد تولید و فروش محصولات ( زراعی و دامی ) نسبت به سال ۹۵ و ۹۶ ، پیش بینی می شود شرکت کشت و صنعت پارس در سال ۱۳۹۷ موفق به ثبت ۱۵۳٫۹ میلیارد تومان فروش و ۲۰٫۶ میلیارد تومان سود خالص شود که به ازای هر سهم ۶۰۰ تا ۶۳۴ ریال سود خالص محقق خواهد شد.
بنابراین بنظر میرسد محدوده قیمتی ۲۹۰-۳۱۰ تومان به عنوان محدوده ارزنده برای خرید و ۴۴۰-۴۷۰ تومان به عنوان سقف ارزش تئوريك سهم شناسایی می شود که با توجه به وضعیت بازار توانایی رشد تا محدوده ۵۰۰ تومان را خواهد داشت.
با استفاده از روش قیاسی ، با توجه به شرکت های عرضه شده و همچنین شرکت های بورسی و فرابورسی فعال در این زمینه ، با در نظر گرفتن سود ۶۰۰-۶۳۴ ریالی و سرمایه ۳۲۵٫۳ میلیارد ریالی ، مارکت کپ شرکت در محدوده ۱۲۰ تا ۱۴۰ میلیارد تومان به تعادل خواهد رسید.

▪️ برآورد سود در محاسبات فوق بر مبناي نرخ هاي پيشين بوده است و در صورت نهايي شدن تغييرات جديد در نرخ محصولات دامي و زراعي ( شير خام ، دانه و … ) سود خالص شركت توانايي رشد حدود ۲۰% تا ۳۰% را خواهد داشت./سلیمانی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *