✔ نگاه تحلیلی به بازارهای جهانی در هفته ای که گذشت👇👇

بازارهای جهانی، در شرایطی هفته‌های آرامی را پشت سر می‌گذاشتند که در روزهای پایانی هفته گذشته، توازن عرضه و تقاضا برهم خورد و شاهد فشار عرضه در اکثر کامودیتی‌ها بودیم. به نظر می‌رسد عدم تغییر نرخ بهره توسط فدرال رزرو، عامل اصلی تقویت شاخص دلار و فشار بر کامودیتی‌ها بوده است. اما اتفاق مثبت که به نوعی شتاب ریزش قیمت‌ها را مهر کرد، رشد نرخ بازدهی اوراق قرضه ۱۰ ساله آمریکا بود که نشان می‌دهد اوضاع بحرانی نیست. هرچند که شکاف نرخ بازدهی اوراق قرضه ۱۰ ساله و ۳ ماهه در سطح بسیار پایینی است و هر آن ممکن است وارد منطقه بحران باشد اما فعلا از محدود صفر و منفی دور شده است.

از طرف دیگر، بازارها کماکان در انتظار تعیین تکلیف نتیجه مذاکرات تجاری آمریکا و چین می‌باشند. استیون منوچین، وزیر خزانه‌داری آمریکا گفت: مذاکرات تجاری برای پایان دادن به جنگ تجاری با چین در مراحل پایانی خود قرار دارد. هر دو کشور به دنبال رسیدن به توافق هستند و گفت‌وگوها به مرحله‌ای رسیده که یا به توافق منجر شده و یا بدون توافق پایان خواهد یافت.‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌

نفت

شاخص‌های نفتی در حالی رشد نرمی را در روزهای ابتدایی هفته تجربه نمودند که انتشار خبر رشد موجودی مخازن آمریکا، شاخص‌های نفتی را تحت فشار قرار داد. داده‌های منتشر شده تولید نفت آمریکا حکایت از ثبت رکورد جدیدی درخصوص تولید نفت شیل است و آمریکا موفق شد ۳/۱۲ میلیون بشکه نفت را در روز تولید کند. پس از ثبت رکود جدید تولید نفت، افزایش نزدیک به ۱۰ میلیون بشکه‌ای ذخایر نفت آمریکا و اعتقاد نداشتن فدرال رزرو به افزایش نرخ بهره باعث ریزش نفت به کانال ۶۰ دلار شد. عبور صادرات نفت آمریکا از مرز ۳ میلیون بشکه در روز با تکمیل احداث خط انتقال دوم نفت ناحیه پرمیان، گلوگاه صادرات نفت آمریکا را بازتر خواهد شد. عربستان و امارات شاهد تضمین قطع نفت ایران از سوی آمریکا هستند و بازار امید به عرضه بیشتر نفت اوپک و این دو کشور دارد. گزارش شده برخی پالایشگاه‌های چین با شرکت آرامکو تماس گرفته و متقاضی خرید نفت به منظور جایگزینی با نفت ایران بوده‌اند.

 

فلزات رنگین

در فلزات رنگین هم وضعیت چندان مطلوب نبود و رشد شاخص دلار همزمان با افزایش موجودی انبارها، توازن عرضه و تقاضا را برهم زد. داده‌های منتشر شده از موجودی‌های انبار تا حدودی همپوشانی با اعتقاد فدرال رزرو دارد و سطح موجودی‌ها افزایش در خور توجهی را داشته است. موجودی آلومینیوم نزدیک به ۹۳ هزار تن، موجودی مس حدود ۶ هزار تن و موجودی روی ۷/۳ هزار تن افزایش داشته است. البته در فلز روی وضعیت اندکی بهتر بود. شاخص TC کنسانتره روی هفته گذشته کاهش یافت! شاخص TC، هزینه‌ای است که معدنکاران به واحدهای ذوب به منظور تبدیل ماده معدنی به فلز پرداخت می‌کنند. این موضوع می‌تواند مانعی برای افت قیمت‌ها و ثبات روی در حوالی قیمت های ۲٫۷۰۰ – ۲٫۸۰۰ دلاری باشد.

 

فولاد – سنگ‌آهن

گزارش عملکرد تولید فولاد دنیا توسط WorldSteel منتشر شده که نشان از تداوم شتاب‌گیری تولید در ماه مارس سال ۲۰۱۹ دارد. این موضوع عامل ثبات قیمت سنگ‌آهن بوده است. در نگاهی به این گزارش، می‌بینیم که تولید چین در ماه مارس رشد ۱۰ درصدی داشته است. تولید فولاد ایران نیز در این ماه ۷/۱۹ درصد افزایش یافته است. در مجموع، کل تولید فولاد کشورها در ماه مارس ۹/۴ درصد و متوسط از ابتدای سال ۲۰۱۹ در حدود ۵/۴ درصد بوده که اتفاق مثبتی برای فعالان این زنجیره است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *