به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، هاشم حسننیا از آغاز عملیات نوسازی ناوگان فرسوده برونشهری و درون شهری در آینده نزدیک خبر داد و گفت: با توجه به تسریع پیگیری و تصویب شورای اقتصاد، مصوبه صندوق توسعه ملی، ابلاغیه معاون اول رئیسجمهور و بانک مرکزی به بانکها، این طرح با سرعت بیشتری در دستور کار قرار گرفته است.
وی ادامه داد: در بخش برون شهری از مجموع ۱۴۰ هزار دستگاه کامیون فرسوده ۱۲۰ هزار دستگاه، از ۱۳ هزار اتوبوس فرسوده ۹ هزار دستگاه، از ۵۷هزار دستگاه مینیبوس فرسوده ۴۸ هزار و ۵۰۰ دستگاه و ۶ هزار دستگاه وانت نوسازی خواهند شد.
این مقام مسئول افزود: در این طرح ۲۰۲ هزار دستگاه اتوبوس، مینیبوس، کامیون و کامیونت فرسوده درون و برونشهری با اعتبار ۱۰ میلیارد و ۶۶۶ میلیون دلار نوسازی خواهند شد. مابهالتفاوت صرفهجویی هم از سوی وزارت نفت به ازای اسقاط یک خودرو فرسوده و جایگزینی یک خودرو نو، محاسبه و پرداخت میشود.
حسن نیا افزود: پس از تحویل خودرو نو به خریدار، شرکت ملی نفت ایران مکلف است در مقاطع ۶ ماهه و بسته به نوع خودرو، در سررسیدهای بازپرداخت مبالغ اعلامی در جداول، معادل صرفهجویی سوخت حاصله تا سقف کل مبلغ جدول مصوب، پس از تخصیص سازمان برنامهوبودجه کشور از محل سرجمع درآمد حاصل از صادرات مجموع نفت گاز یا کاهش واردات فرآوردههای نفتی، از طریق بانک مرکزی بهحساب اعلامی از سوی خزانهداری کل کشور واریز کرده و بهحساب بدهکار دولت منظور کند.
به گفته وی ، در این روش، تولیدکننده قطعات نسبت به گشایش LC اقدام و قطعات مورد نیاز را از طریق فاینانس تامین میکند.بازپرداخت فاینانس از محل اجرای این طرح با تضمین دولت انجام میشود. بهطوریکه در موعد سررسید اقساط از سوی وزارت نفت بر اساس تخصیص سازمان برنامهوبودجه پرداخت میشود.
وی افزود: در فرآیند خرید خودرو، مبلغ پرداختی دولت بابت خریدخودرو به صورت کمک بلاعوض دولت ازمحل صرفه جویی سوخت تأمین میشود، متقاضی نیز برای خرید ۲۰ درصد بهعنوان آورده و حدود ۳۰درصد قیمت خرید نیز بهصورت تسهیلات با نرخ سود اعلامی از سوی بانک مرکزی پرداخت میشود.