مجمع عمومی عادی سالانه شرکت ایران ترانسفو با حضور بیش از ۸۵ درصد از سهامداران و با ریاست آقای کارگرزاده نماینده شرکت امین توان آفرین ساز (ساتا) در سالن همایشهای باشگاه توانیر برگزار شد.
این شرکت در سال ۹۸ با فروش ۴٫۴۲۰ میلیارد ریال انواع ترانسفورماتور به سود عملیاتی ۲٫۶۳۰ میلیارد ریالی و سود خالص ۱٫۵۵۴ میلیارد ریالی (به ازای هر سهم ۴۱۴ ریال) دست یافت. گفتنی است، درآمد شرکت سال ۹۶ رقمی بالغ بر ۵٫۳۲۱ میلیارد ریال، سود عملیاتی ۲٫۲۷۶ میلیارد ریال و سود خالص ۱٫۲۷۵ میلیارد ریال (به ازای هر سهم ۳۴۰ ریال) بوده است. بنابراین باید گفت که فروش سال گذشته افت ۱۷ درصدی داشته اما شناسایی سود تسعیر نرخ ارز رشد سود شرکت را رقم زده است.
در ابتدای مجمع آقای ظهیری مدیرعامل شرکت ضمن اشاره به استراتژیهای شرکت (تولید محصول با کیفیت بالا و قیمت تمام شده مناسب – مدیریت نقدینگی) به ارائه گزارش هیئت مدیره پرداختند که مهمترین بخشهای آن به شرح زیر میباشد:
الف) تامین نقدینگی:
* وصول مبلغ ۶٫۸۸۱ میلیارد ریال مطالبات معوق در قابل تسویه تسهیلات بانکی (۶٫۰۰۰ میلیارد ریال)، حواله خرید فولاد (۳۵۰ میلیارد ریال) و اسناد خزانه (۲۲۷ میلیارد ریال)
* وصول مطالبات بصورت ارز یوان چین معادل ۲۰ میلیون دلار از شرکت توانیر به منظور تامین مواد و قطعات مورد نیاز در حال استفاده می باشد.
* اخذ موافقت وصول مطالبات ارزش بصورت یوان معادل ۲۲ میلیون یورو از شرکت مپنا که بخشی از آن برای تامین مواد و قطعات استفاده شده و مابقی نیز در حال استفاده می باشد.
* شرکت همچنین ۳۰ میلیارد تومان تهاتر مالیاتی داشته است.
جمع کل مطالبات وصول شده رقمی معادل ۱٫۱۰۰ میلیارد تومان می باشد.
ب) تولید:
* تولید روغن گلاس ۲ ترانسفورماتور برای اولین بار برای اولین بار توسط یکی از شرکت های تابعه گروه بر پایه کاملا علمی و رعایت شاخص های کیفی و الزامات و استانداردهای مربوطه صورت گرفته که قیمت آن حدود ۴۰% پایین تر از قیمت مشابه صادراتی است. این موضوع ۲۰ میلیون دلار صرفه جویی ارزی برای کشور به دنبال داشته است.
* محاسبه و طراحی تولید و تست موفقیت آمیز بزرگترین ترانسفورماتور تولید شده (از لحاظ ابعاد و اوزان) در داخل کشور سفارش برق منطقه ای خوزستان با توان ۳۱۵ MVA (4 دستگاه) و سیستم خنککنندگی ONAF.
* محاسبه و طراحی تولید و تست موفقیت آمیز ترانسفورماتورهای تیپ جدید کم صدا برای شرکت برق منطقه ای زنجان و گیلان با توان ۴۰ MVA و گارانتی سطح صدای پائین در حالت بارگیری از ترانس.
* تولید ترانسفورماتور مپنا به توان ۳۸۵ MVA و ردیف ولتاژ ۲۰ کیلووات
* تولید بزرگترین مخازن از لحاظ طولی، عرضی و وزنی
ج) فروش:
* کسب رکورد فروش ۶۰۰۸ دستگاه دستگاه ترانس توزیع به مبلغ تقریبی ۱٫۸۹۰ میلیارد ریال طی یک ماه برای نخستین بار
* موفقیت در ۹۰ درصد مناقصات ترانسفورماتورهای قدرت و فوق توزیع: ایران ترانسفو طی سال ۹۷ در ۹۰% مناقصات ترانسفورماتور قدرت و توزیع شرکت کرده و برنده این مناقصات شده است.
د) نقاط قوت:
* موجودی حجم بالایی از مواد اولیه و عدم نگرانی از بابت تامین مواد اولیه. شرکت (مطابق با ترازنامه تلفیقی منتهی به ۹۷٫۱۲٫۲۹) رقمی بالغ بر ۷٫۶۳۶ میلیارد ریال موجود مواد و کالا دارد که این رقم ۸۷% بیشتر از موجودی مواد و کالا (۴٫۰۸۳ میلیارد ریالی) در پایان سال ۹۶ می باشد.
* تسویه بخشی از تسهیلات مالی و در نتیجه کاهش هزینه مالی
د) مشکلات و چالشها:
* تحریمهای بینالمللی
* عدم امکان تامین مستقیم مواد
* مشکل نقدینگی مشتریان
* کاهش میزان مناقصات دولتی
* محدودیت در نقل و انتقال پول
ه) برنامه های آتی شرکت هم به شرح زیر اعلام شد:
* توسعه بازار / توسعه بازار صادراتی
* مجمع اعلام کرد که زمین شهر ری پس از سال ها به نتیجه رسید، عوارض شهرداری پرداخت شد و به دنبال پایان کار هستیم. این زمین برای آتیه شهر ری مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
مهمترین بند حسابرس:
سرفصلهاي “دريافتنيهاي تجاري و غيرتجاري” و “پيشپرداختهاي” گروه به شرح يادداشتهاي توضيحي ۵ و۷ صورتهاي مالي، جمعا شامل مبلغ ۱٫۴۴۴ ميليارد ريال (شرکت اصلــي ۶۹۰ ميليـارد ريال) خالـص مطالبات راکد و سنواتي و مشکوکالوصول، عمدتا شامل مبلغ ۳۸۳ ميليارد ريال طلب گروه از شرکت کارگزاري آراد ايرانيان (بابت فروش سهام، اوراق مشارکت و اسناد خزانه اسلامي) ميباشد که نسبت به مبلغ ۲۶۷ ميليارد ريال از مبلغ اخيرالذکر به شرح يادداشت توضيحي ۳-۱-۵ صورتهاي مالي، اقامه دعوي در هيات داوري بورس و اوراق بهادار (از طريق شرکت فرعي توسعه فاوا صنعت) و دادسراي عمومي و انقلاب استان زنجان (از طريق شرکت اصلي به عنوان سهامدار عمده) مطرح است که تاکنون نتيجه آن مشخص نشده است. با توجه به مراتب فوق، اگر چه اقدامات شرکتهاي گروه منجر به کاهش مطالبات راکد و سنواتي گرديده، ليکن اقدامات انجام شده در خصوص وصول تتمه مطالبات مزبور، تاکنون به نتيجه نهايي نرسيده است. لذا به نظر اين موسسه، ضرورت اعمال تعديلاتي از بابت موارد مذکور بر صورتهاي مالي مورد گزارش ضرورت دارد، ليکن در غياب اطلاعات مربوط به چگونگي بازيافت مطالبات مذکور، امکان تعيين ميزان ذخيره مطالبات مشکوکالوصول مورد نياز، درشرايط حاضر براي اين موسسه فراهم نميباشد.
طبق گفته مدیرعامل: ۱۱۸ میلیارد ریال از بدهی شرکت کارگزاري آراد ايرانيان از محل تقسیم سود سال ۹۷ تسویه می گردد.
سوال سهامداران:
در این مجمع سهامداران برنامه شرکت برای افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی دارایی ها را جویا شدند. مدیریت در این خصوص گفت: چنانچه هیات مدیره چنین برنامهای را در دستور کار داشته باشد، اقدامات لازم جهت انجام خواهد شد.