تحلیل بنیادی
بررسی وضعیت شرکت فولاد خوزستان
معرفی
شرکت فولاد خوزستان بزرگترین عرضهکننده محصولات نیمه نهائی فولادی (اسلب، بلوم و بیلت) و دومین قطب تولید فولاد خام کشور و یکی از بنگاههای پیشروی اقتصادی است که در عرصههای ملی و منطقهای حضوری فعال دارد. این شرکت با وسعت ۳٫۸ کیلومتر مربع، در مجاورت شهر اهواز واقع شده است. فولاد خوزستان اولین مجتمع تولید آهن و فولاد کشور به روش احیا مستقیم و کوره قوس الکتریکی است که در سال ۱۳/۱۱/۱۳۶۶ به ثبت رسیده است. طی قریب به سه دهه تلاش کارکنان و متخصصین زبردست این صنعت، فولاد خوزستان طرحهای توسعه را در فاز اول از ظرفیت اولیه ۱٫۵ تا ۲٫۴ میلیون تن و در فاز دوم تا ۳٫۲ میلیون تن و هماکنون بالغ بر ۳٫۸ میلیون تن را محقق ساخته است.
سرمایه و ترکیب سهامداران
آخرین سرمایه ثبت شده شرکت مبلغ ۱۹،۰۴۹ میلیارد ریال میباشد که در تاریخ ۲۲/۱۲/۹۷ به ثبت رسیده است سایر افزایش سرمایههای شرکت به شرح جدول زیر میباشد:
آخرین ترکیب سهامداران شرکت در تاریخ ۹ مهرماه ۹۸ به شرح زیر میباشد:
ترکیب فروش شرکت به تفکیک نوع محصولات (بر اساس فروش سال ۹۷)
مقدار و نرخ فروش ماهانه
روند مبلغ فروش شرکت سالهای ۹۰-۹۷
ترکیب بهای تمام شده

عمده مواد مستقیم مصرفی شرکت گندله می باشد که ابتدا آن را تبدیل به آهن اسفنجی کرده و سپس اقدام به تبدیل آن به شمش فولاد می نماید.
مهمترین طرحهای دردست اقدام
پیشرفت ریالی و فیزیکی پروژههای در جریان بشرح زیر میباشد:
بررسی عملکرد ترازنامهای شرکت
دارایی های شرکت طی سال ۹۷ رشد ۷۵ درصدی داشته است. همچنین رشد ۹۱ درصدی سود انباشته نهایتا به افزایش ۷۵ درصدی حقوق صاحبان سهام شده است و در کل ساختار سرمایه شرکت رشد داشته است. اما با توجه به پروژه های متعدد شرکت، همان طور که انتظار می رود، بدهی های شرکت روند افزایشی داشته و در این سال رشدی ۹۱ درصدی داشته است.
روند حاشیه سود شرکت

پیشبینی کارشناسی سود
برای پیشبینی کارشناسی سود سال ۹۸ مقدار تولید بر اساس روند تاریخی شرکت، با توجه به ظرفیت تولید فرض شده است. همچنین در میزان فروش، میزان فروش شرکت بر اساس عملکرد چند ماه اخیر شرکت برآورد گردیده است. دلیل این امر و خصوصا حساسیت نسبت به فروش صادراتی بیلت، سخت تر شدن تحریم ها و اعمال تحریم بر صنایع فلزی ایران، از سوی آمریکا بوده است. نرخ جهانی بیلت برابر با ۳۵۰ دلار و میانگین نرخ دلار صادراتی برابر با ۱۱۰۰۰۰ ریال و نرخ تورم ۲۰ درصد فرض شده است.
تحلیل حساسیت شرکت

نسبتهای مالی شرکت به شرح ذیل میباشد:
نمای تکنیکی فولاد خوزستان (فخوز) – تایم فریم روزانه:
در نماد شرکت فولاد خوزستان با ترسیم چنگال Andrew بین ۳ نقطه ماژور، روند حرکتی سهم را محصور نمودیم. بطور کلی به دورهای که سهم در باند بالایی چنگال نوسان کند، دوره رونق خرید و دورهای که قیمت در باند پائینی چنگال نوسان کند، دوره رونق فروش گفته میشود. همانطور که در تصور مشاهده میکنید، اکنون فخوز حد فاصل باند میانی و بالایی چنگال مذکور (دوره رونق) در نوسان بوده و سیگنال روند صعودی جدید زمانی صادر میشود که سهم موفق به شکست مقاومت ۹۱۰ تومانی گردد. گفتنی است، مهمترین محدوده حمایتی در فخوز، تراکم ۷۸۰ – ۸۰۰ تومانی خواهد بود.