گزارش مجمع شرکت صنعتی دریایی ایران (خصدرا) ….

مجمع شرکت صنعتی دریایی ایران “خصدرا” با حضور ۶۶% سهامدران تشکیل شد. این مجمع سودی برای تقسیم (به دلیل زیان انباشته) نداشت اما خبرهایی خوبی نظیر مذاکره برای قراردادهای جدید ، افزایش سرمایه و حضور بازارگردان به بازار مخابره شد. محمدرحیم دهقانی مدیرعامل شرکت در جمع سهامداران گفت: اهم اقدامات انجام شده در سال ۹۶ شامل کاهش قابل توجه تأخیرات و هزینه های مربوطه به دلیل اخذ مجوز حمل یک سره از گمرک ایران و گمرک بوشهر و سازمان بنادر بوشهر و ایجاد خط ترانزیت برای حمل یکسره؛ پیگیری و وصول منابع مالی از کارفرمایان به مبلغ ۲۴ میلیون یورو (ارزی) به علاوه ۶۰ میلیارد تومان (ریالی) و پرداخت به پیمانکاران و تأمین کنندگان کالا و خدمات؛ تسویه بدهی بانکی ، تقسطی بدهی مالیاتی و … می باشد.
وی ادامه داد : اصلاح نظام حقوق و دستمزد شرکت صدرا و زیرمجموعه ها؛ بازنگری طرح طبقه بندی مشاغل شرکت صدرا و رده های تابعه؛ پیگیری پرونده های حقوقی له و علیه شرکت ابطال تعدادی از آراء صادره از هیأت های حل اختلاف اداره کار شهرستان بهشهر علیه شرکت؛ تعمیرات مخازن سوخت یارد نکا؛ عقد قرارداد بازسازی جرثقیل ۲۵۰ تنی امریکن کارخانه نکا؛ از دیگر برنامه های ۹۶ بوده است. به گفته وی، تحویل گیری شناور یدک کش ازشرکت ترکیه ای و الحاق آن به ناوگان؛ اتمام تعمیرات زیرآبی شناور سهند ۸۵ و خروج از درای داک به اسکله جهت ادامه کار؛ بهره برداری از شناور سیپد در نصب دو واحد ترایپاد، دک و شمع کوبی فاز ۱۳A & C پارس جنوبی؛ تحویل گیری کرین بارج از شرکت ترکیه ای و الحاق آن به ناوگان شرکت ، از دیگر برنامه های جاری شرکت است.
مدیرعامل صدرا گفت: پروژه های در دست اجرا شرکت شامل پروژه های فراساحل (فازهای ۲۲-۲۴ ،۱۳ ،۱۷-۱۸ پارس جنوبی و طرح توسعه و بازسازی میدان رشادت) و پروژه های کشتی سازی (کشتی دوم افراماکس) می باشد. دهقانی گفت: ادامه ساخت سکوهای پارس جنوبی در فازهای ۱۳ ،۱۸-۱۷ و ۲۴-۲۲ و کسب متوسط پیشرفت ۱۷,۱۸ درصد؛ بارگیری عرشه فاز ۲۲ پارس جنوبی؛ بارگیری، حمل و نصب ۹ عدد سه پایه مربوط به پروژه های پارس جنوبی صدرا در دوسال اخیر؛ تکمیل عملیات لوله گذاری خط لوله B13 به طول ۹۶ کیلومتر و شروع لوله گذاری خط لوله A13 ؛ بارگیری، حمل و نصب جکت سه پایه و مشعل A14 و C14 پارس جنوبی هم در ادامه برنامه های شرکت در حال پیگیری است.
گفتنی است ، از ۴ کشتی افراماکس که قرار بود به ونزوئلا تحویل شود ، کشتی اول طی۲ ماه اخیر تحویل شد. کشتی دوم در حال ساخت است و کشتی های بعدی (مبادلات ریالی یا ارزی در این خصوص صورت نگرفته است) نیز احتمالا به دولت واگذار خواهد شد. طبق گفته مدیرعامل ، مذاکراتی در این خصوص در جریان است تا صدرا کشتی سوم و چهارم را ( به دلیل تامین موتور و ورق آن) در داخل واگذار نماید. ضمنا ، از ۱۰ سکوی پارس جنوبی ، یکی از سکوها نصب شد. ۵ سکو پیشرفت فیزیکی بالای ۹۰ درصد داشته و کم کم برای بارگیری آماده می شود و تا پایان شهریور ماه بین ۵ تا ۶ سکو نصب خواهد شد. همچنین ۴ – ۵ سکوی باقیمانده نیز تا پایان سال ۹۷ بارگیری و در محل نصب خواهند شد.
وی گفت: بارگیری، حمل و نصب جکت چهار پایه ۲۰ A و ۲۱ A میدان ابوذر ؛ تعمیرات داکینگ و راه اندازی و عملیاتی نمودن شناورهای مورد نیاز صدرا در زمینه بارگیری و نصب؛ تحویل قطعی سه فروند بارج (جمع آوری آلاینده های نفتی ۵۰۰ تنی) به کارفرما درسال۹۶؛ جذب شناورهای کشورهای حاشیه دریای خزر جهت انجام تعمیرات بدلیل سرعت، کیفیت و قیمت های رقابتی و مناسب؛ داکینگ شناورهای با طول ۱۴۰ متر و وزن تقریبی ۳۲۰۰ تن (پرین، پرند و سپانو) برای اولین بار که در سابق این تیپ شناورها برای تعمیرات، به کشورهای حاشیه دریای خزر اعزام می شدند؛ همچنین ۱۲۶ قرارداد خرید در سال ۹۶ منعقد شده که ۱۰۰ درصد آن ها مربوط به پروژه فازهای پارس جنوبی می باشد.
به گفته وی، بهسازی و تعمیر سینکرولیفت، جرثقیل ۲۴۰ تنی کرول و مخازن سوخت در کارخانه دریای خزر؛ تعمیرات ۱۸ فروند شناور در کارخانه دریای خزر شامل ۱۶ فروند شناور باربر، ۱ فروند شناور پایلوت و ۱ فروند لایروب در سال ۹۶ ؛ تعمیر ۱۴۳ فروند کشتی و شناور در کشتی سازی بوشهر و کشتی سازی جزیره از دیگر برنامه های شرکت است. وی در مورد پروژه های خاتمه یافته گفت: در سال ۹۶ پس از اتمام ساخت آخرین بارج از مجموع سه فروند بارج جمع آوری آلاینده های نفتی، هر سه فروند نیز تحویل قطعی کارفرما گردید. دهقانی افزود: توسعه بازار صدرا در سال ۹۶ برای حضور و مشارکت در بازارهای جدید و اخذ پروژه های مرتبط در صنعت فراساحل، کشتی سازی و پروژه های زیربنایی و برقراری ارتباط با شرکت ها و هیات های مختلف از طریق بازاریابی و مناقصات از طریق ارائه طرح های توجیه اقتصادی و برنامه های عملیاتی با شورای عالی صنایع دریایی کشور جهت اخذ پروژه های کشتی سازی در برنامه سه ساله آتی کشور در دستور کار است.
دهقانی از تکمیل ساخت دومین کشتی افراماکس، بازاریابی در حوزه ساخت شناورهای خدماتی، فراساحل و شناورهای صیادی خبر داد و گفت : توافق‌نامه ساخت ۴۴ فروند کشتی در صدرا در مرحله نهایی قرار دارد. وی گفت ارزش این قرارداد می تواند به ۴۰۰ میلیون یورو بالغ گردد که رقم قابل توجهی است. مدیرعامل صدرا اضافه کرد: در حوزه فرا ساحل و نفت و گاز با توجه به خروج توتال از کشور مذاکراتی با وزارت نفت آغاز کرده‌ایم تا با خروج توتال بخشی از پروژه‌ها در صدرا انجام شود.
سوالات سهامداران
برخی از سهامداران نیز از میزان افزایش سرمایه در صورت نگرفتن سند جزیره صدرا پرسیدند که رئیس مجمع این اطمینان را به سهامداران داد تا دوماه آینده تکلیف افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی دارایی ها مشخص شود. همچنین اعلام شد : افزایش سرمایه برای خروج از ماده ۱۴۱ باید انجام شود تا سرمایه شرکت به حداقل ۱۹۵۰ میلیارد تومان برسد. در این مجمع عنوان شد که تلاش هایی در جریان است تا صورت متقاعد شدن حسابرس و سازمان مالیاتی بتوانند پیش از دریافت سند جزیره ، افزایش سرمایه را با لحاظ نمودن ارزش جزیره اجرایی نمایند. جزیره صدرا هنوز سند مالکیتی ندارد و ارزش آن در دفاتر صفر است. جزیره صدرا ۲۷۰ هکتار زمین است که ۱۲۰هکتارش ساختمان و انبار است.
در مورد ورود به بازار بالاتر هم مطرح شد همانطور که توانستیم به بازار «ب» برویم تلاش می کنیم به بازار بالاتر هم برسیم!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *