در حالی که تنها چند روز از انتشار لیست اسامی مدیران چندشغله زیرمجموعه وزارت کار میگذرد، محمد شریعتمداری وزیر کار در نامهای به مدیران عامل سازمان تامین اجتماعی و صندوق بازنشستگی کشوری، دستور حذف مدیران چند شغله از هیات مدیره شرکتهای تابعه آنها را صادر کرد.
موضوع انتشار اسامی اعضای هیات مدیره شرکتهای تابعه وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی وعدهای بود که شریعتمداری در راستای شفافسازی به فاصله چند روز پس از به دست گرفتن سکان اداره وزارت کار عملی کرد.
او هنگام اخذ رأی اعتماد از مجلس و در جریان دفاع از صلاحیت خود برای تصدی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفته بود که در صورت تصدی، کلیه معاملات در صندوقهای بازنشستگی و تامین اجتماعی را به طور مکشوف در اختیار مردم قرار میدهد و لیست اساسی همه مدیران و اعضای هیات مدیرههای شرکتهای تابعه این وزارتخانه را بر روی سایت رسمی منتشر میکند.
وزارت کار هم با انتشار لیست اعضای هیات مدیره شرکتهای تابعه وعده وزیر را عملی کرد و اسامی مدیران را در دسترس عموم قرار داد.این وزارتخانه همچنین اعلام کرد که اطلاعات منتشره را به صورت مداوم تکمیل و به روزرسانی خواهد کرد.
در روزهای اخیر انتشار لیست اعضای هیات مدیره و مدیران شرکتهای تابعه وزارت کار واکنشهای متعددی را از سوی رسانهها در پی داشت و هر یک به زعم خود گوی سبقت را در افشاگری جزئیات این حرکت از هم می ربودند تا جایی که این موضوع حتی از نگاه یکی از برنامههای چالشی تلویزیون هم پنهان نماند و برنامه با موضوع بررسی لیست اعضای هیات مدیره منتشر شده از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به روی آنتن رفت و اسامی مدیران دوشغله و سهشغله زیرمجموعه وزارت کار را به تفکیک منتشر کرد.
ناگفته نماند که انتشار این لیست هم در نوع خود عجیب بود چرا که از افراد و نامهای متعدد با مدارک تحصیلی غیر مرتبط، حضور ژنهای خوب و برخی سیاسیون، مدیر یک روابط عمومی که مدیرعامل یک شرکت نفتی شده بود و حتی آشکار شدن برخی تخلفات نظیر اداره یک هلدینگ دارویی توسط سفیر ایران در واتیکان پرده برداشت و این گونه شد که شریعتمداری در اقدامی جدید ضرب الاجل هفت روزهای را برای استعفای چند شغلهها تعیین و دستور حذف مدیران چند شغله از هیات مدیره شرکتهای تابعه سازمان تامین اجتماعی و صندوق بازنشستگی کشوری را صادر کرد.
لیست مدیران چندشغله شرکتهای زیرمجموعه وزارت کار درحالی چندی پیش براساس وعده شریعتمداری، وزیر جدید این حوزه منتشر شد که بررسی جزییات این لیستها، همچون نورپردازی بر تاریکخانه اسرار اطلاعات تاسف باری از وضعیت حاکم بر این شرکتها را ارائه میکند.
برنامه پایش دو شب گذشته که با موضوع بررسی لیست اعضای هیات مدیره منتشر شده از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به روی آنتن شبکه یک رفت، به تفکیک اسامی مدیران دو و سه شغله زیر مجموعه وزارت کار را منتشر کرد. طبق تبصره ۲ ماده ۲۴۱ قانون تجارت هیچ فردی نمیتواند اصالتاً یا به نمایندگی از شخص حقوقی همزمان در بیش از یک شرکت که تمام یا بخشی از سرمایه آن متعلق به دولت یا نهادها یا مؤسسات عمومی غیردولتی است به سمت مدیرعامل یا عضو هیأت مدیره انتخاب شود. متخلف علاوه بر استرداد وجوه دریافتی به شرکت، به پرداخت جزای نقدی معادل وجوه مذکور محکوم میشود.
با افشای اسامی هیات مدیره های زیرمجموعه وزارت کار مشخص شد اکثر اعضای هیئت مدیره این شرکت ها در دو یا چند جا عضو هیئت مدیره هستند. همچنین در بررسی این لیست مشخص شد که مدیران شستا خود نیز در زیر مجموعهها حضور دارند. به طور مثال می توان به مهران کرامتی معان برنامه ریزی و توسعه شستا اشاره کرد که عضو هیئت مدیره شرکت خدمات ارتباطی رایتل است و یا اینکه محمد علی بنیادی، مدیر روابط عمومی شستاعضو هیئت مدیره تهران بتن است.
۱۰۰ نفر با مدرک غیرمرتبط در شستا / مدیر روابط عمومی که مدیرعامل شرکت ایرانول شد
کارشناس این برنامه در ادامه گفت: در حال حاضر ۱۰۰ نفر در هیئت مدیره های شستا هستند که مدرک تحصیلی مرتبط با حوزه فعالیت خود ندارند، به طور مثال شخصی با مدرک ادبیات فارسی مدیرعامل یک شرکت سیمانی است. یا شخصی با مدرک علوم دریایی در شرکت دامپروری و یا با مدرک شهرسازی در هیئت مدیره یکی از شرکت های دارویی مشغول فعالیت است. دلاوری مجری برنامه نیز گفت چگونه می شود که شخصی که تمام رزومه و سابقهاش در زمینه روابط عمومی است مدیرعامل شرکت نفت ایرانول شده است.