تحلیل فاندامنتال (بنیادی) بازار نفت خام
هفته گذشته قیمت آتی نفت خام سبک (WTI) و نفت برنت افزایش یافت. در طول معاملات هفته گذشته نگرانی سرمایهگذاران از کمبود عرضه نفت خام از قیمتها حمایت میکرد. سرمایهگذاران از تحریمهای نفتی آمریکا علیه ایران نگراناند و به توانایی روسیه و عربستان در جبران این کسری شک دارند. هفته گذشته قیمت ماه نوامبر نفت خام سبک (WTI) با ۳٫۴۹ درصد افزایش در ۷۳٫۲۵ دلار بسته شد و قیمت ماه دسامبر برنت هم با ۵٫۴۳ درصد افزایش در ۸۲٫۷۳ دلار به کار خود پایان داد.
درست اندکی بعد از اعمال تحریمهای نفتی آمریکا علیه ایران، سرمایهگذاران پیشبینی کاهش ۰٫۵ تا ۲ میلیون بشکهای عرضه روزانه نفت خام را داشتند. اندکی بعد از آن عربستان و روسیه اعلام کردند که سطح تولید نفت خام را به اندازه ۱٫۴ میلیون بشکه در روز بالا خواهند برد. در حال حاضر سرمایهگذاران نسبت به جبران کسری عرضه نفت خام ایران شک دارند و این موضوع از بالا رفتن قیمت نفت حمایت میکند. حتی در نشست الجزایر، تولیدکنندگان بزرگ دنیا از افزایش ۰٫۵ میلیون بشکهای روزانه عرضه نفت خبر دادهاند (مجموعاً ۱٫۹ میلیون بشکه در روز)، اما این پیشنهاد از سوی عربستان سعودی رد شده است. عربستان نگران است که شاید سال آینده برای ایجاد توازن میان عرضه و تقاضا مجبور به محدود کردن تولید نفت خام باشند. دلیل این نگرانی عربستان، افزایش سطح تولید نفت خام آمریکاست.
هر چند که حرکات قیمتی اخیر نفت خام صعودی بوده، اما انتشار برخی اخبار موجب محدود شدن رالی صعودی شده است. طبق گزارش اداره اطلاعات انرژی آمریکا (EIA)، سطح ذخایر نفت خام آمریکا در هفته منتهی به ۲۱ سپتامبر به اندازه ۱٫۹ میلیون بشکه افزایش یافته است. این در حالی است که در پنج هفته قبل آن شاهد افت متوالی سطح ذخایر نفت خام آمریکا بودیم. سطح ذخایر سوخت ۱٫۵ میلیون بشکه افزایش یافته و سطح ذخایر میعانات نفتی هم ۲٫۲ میلیون کاهش داشت. این در حالی است که بازار انتظار افزایش ۲۵۶ هزار واحدی ذخایر سوخت و ۶۶۷ هزار بشکهای ذخایر میعانات نفتی را داشت. علاوه بر این رالی صعودی قیمت نفت خام سبک (WTI) تحت تأثیر اظهارنظرهای رئیسجمهور آمریکا قرار گرفت. ترامپ دوباره از اوپک (OPEC) خواسته که رشد قیمت نفت خام را متوقف کند.
در ماه مه، صادرات روزانه نفت ایران به ۲٫۷۱ میلیون بشکه رسید که تقریباً ۳ درصد مصرف روزانه جهانی بود. اگر این حجم از عرضه نفت خام از بازار حذف شود و عربستان و روسیه هم تنها ۱٫۴ میلیون بشکه به تولید روزانه خود اضافه کنند، در آن صورت شاهد کمبود عرضه نفت خام در بازار خواهیم بود. انتظار میرود که این نگرانی همچنان ادامه داشته باشد و در معاملات هفته آینده هم بر بازار نفت خام تأثیر بگذارد. علاوه بر این در آمریکا هم تعداد دکلهای فعال نفتی سه واحد کاهش یافته است. محدودیتها در خطوط انتقال نفت آمریکا علت اصلی کاهش تعداد دکلهای فعال نفتی است. از دید بنیادی پیشبینی میشود که قیمت نفت به حرکات صعودی ادامه دهد، مگر این که به نوعی نگرانیها از کمبود عرضه جهانی نفت از بین برود.
♨️ سیانان: با ادامه روند تنش ميان ترامپ و اوپک چند روز آينده بايد شاهد قيمت ١٠٠ دلاری در هر بشكه نفت باشيم