یت کوین (به انگلیسی: Bitcoin) یک نوآوری اینترنتی با کارکردهای مشابه «پول بی پشتوانه» یا پول حکومتی است. نوآوری بودن بیتکوین به این معناست که خالقان آن توانسته اند آن را در مدت کوتاهی از یک ایده به یک واقعیت اثرگذار بر دنیای اقتصاد و مراکز سیاست پژوهی مبدل کنند. زیرا در چندسال گذشته ارزش بیتکوین در بازارهای جهانی از چند صدم دلار به چندهزار دلار افزایش یافته است. اما پول بودن یک جایگاه حقوقی است و پول بودن بیتکوین منوط به پذیرش جایگاه حقوقی آن از سوی دولت ها است. تا کنون هیچ دولتی بیتکوین را به عنوان پول به رسمیت نشناختهاست و دولتهای ایالات متحده آمریکا، آلمان و چین بر کالا بودن بیتکوین تأکید دارند. البته از لحاظ فنی و کارکردی این عبارت صحیح است که بیت کوین نوعی پول دیجیتال بر پایه شبکه همتا به همتا، امضای دیجیتال و اثبات دانایی صفر است و به کاربران امکان میدهد که بدون هیچ واسطهای، انتقال پول غیرقابل بازگشت انجام دهند. گره های شبکه هر معامله را در شبکه اعلام میکنند که پس از تأیید در یک سیستم اثبات کار، در یک تاریخچه عمومی به نام زنجیره بلوکی ذخیره می شود.
بیت کوین امکان پرداختهای بسیار کم هزینه را فراهم می کند. شبکه بیت کوین سیستم کنترل کننده متمرکز ندارد و توسط هیچ سازمان، مؤسسه یا نهاد دولتی اداره نمیشود. زمان متوسط تأیید هر انتقال بیتکوین، تقریباً ده دقیقه است. انتقال پول از یک نقطه به نقطه دیگر در تمام شبکه اطلاعرسانی شده و تمام نقاط از آن آگاه خواهند شد.
ساتوشی ناکاموتو؛ این نامی است که به عنوان مخترع بیت کوین در اینترنت منتشر شدهاست اما هویت واقعی او هنوز مجهول است. بسیاری معتقدند که او یک شخص نیست و بیت کوین محصولی از یک گروه برنامهنویسی بزرگ است. هویت ناشناختهٔ ناکاموتو باعث نگرانی هایی می شود که یکی از دلایل آن به برداشت نادرست از متن باز بودن بیت کوین بر میگردد. این که هر توسعه دهنده ای می تواند کد آن را بازبینی کرده یا تغییراتی در آن ایجاد کرده یا نرمافزار بیت کوینی مخصوص خودش را بسازد. امنیت، از ویژگی های مهم نرمافزار متن باز است. هیچ کس مالک شبکه بیت کوین نیست و درست همانند ایمیل، این کاربران بیت کوین هستند که آن را کنترل می کنند. بیت کوین کاربردهای جالبی دارد که در هیچ کدام از سیستمهای پرداخت دیگر نمی توان یافت.
در بخش های بعدی به نحوه تهیه کیف الکترونیکی و استخراج بیت کوین خواهیم پرداخت .